یه موضوع ناراحت کننده ای که مدتیه ذهن منو به خودش مشغول کرده و البته هنوز  برای من نیاز به بررسی بیشتر هست، اینه که آیا کشور ما در سالهای اخیر تحت سلطه چین و روسیه قرارگرفته؟ و چین به عنوان ابرقدرت اقتصادی جهان داره مثل یک ارباب با ایران برخورد میکنه؟
.
نمود واضحی از این موضوع، در جریان بحران کرونا خودشو خیلی بروز داده.
.
 مثلا در روزهای اخیر بعضی مقام های بهداشتی ایران از جمله کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، از پنهانکاری ها و آمار و اطلاعات اشتباهی که چین درباره این بیماری به جهان داده و باعث شده اولش این بیماری زیاد جدی گرفته نشه، انتقاد کردن. ولی بعدش با توئیت های سفیر چین در ایران یه جوری که انگار  چانگ هوآ گوش مقامات کشور ما رو پیچونده و به خاطر این حرفاشون دعواشون کرده، هم وزارت بهداشت و هم وزارت خارجه اومدن با لحنی دلجویانه به ستایش و تقدیر ازرچین پرداختن و معذرتخواهی کردن و همچنین در بین مقامات داخلی کشور خودمون هم هجمه های زیادی به سمت جهانپور انجام شد.
.

قبل تر هم در بهمن ۹۸ در حالیکه کرونا تازه داشت جدی میشد وقتی که دولت ممنوعیت پروازها به چین رو اعلام کرد، سفیر چین در ایران با مدیرعامل شرکت هواپیمایی ماهان که متعلق به بخش خصوصی است، دیدار کرد و تا چند وقت بعدش پروازها ادامه پیدا کرد.
.
الان این سئوال برای من پیش اومده، که آیا ۴۲ سال بعد از اینکه مردم اون زمان شعار نه شرقی و نه غربی رو سر دادند، حالا رسما باید بپذیریم که مدت هاست تحت سلطه بلوک شکست خورده شرق به رهبری چین و روسیه قرار داریم؟
.
گفتم بلوک شکست خورده شرق چون به گفته بسیاری از تحلیلگرها چین الان فقط ظواهر یش همچنان کمونیستی است وگرنه در اقتصادش عملا به سمت اقتصاد سرمایه داری از نوع غرب پیش رفته و موفقیت های چشمگیر اقتصادیش هم احتمالا نتیجه همین تجدید نظر در ت های اقتصادیش بوده.

مشاهده مسائلی مثل سکوت و موضع انفعالی ایران در مقابل کشتار و ظلم های دولت چین نسبت به مسلمانان اویغوری، وادادگی در برابر واردات بی رویه کالاهای بنجل و ارزان چینی به کشور که باعث تخته شدن بسیاری از کسب و کارها شد و الان هم بله قربان گویی مقامات کشورمون در برابر سفیر ایران در چین، سه تا از مواردی هست که متاسفانه این باور رو تقویت می کنه که ما اگرچه در دهه های گذشته روز به روز روابطمون با جهان غرب تیره تار تر شد، اما از این طرف ارباب دیگه ای پیدا کردیم. روسیه و چین کمونیست. شخصا دوست دارم کشورمون آزاد و مستقل باشه، اما اگر قرار باشه از ت های یکی از ابرقدرت های غربی و شرقی پیروی کنیم و زیر سایه اونها قرار بگیریم، من شخصا تمدن غرب رو با همه ایراداتی که داره، در مجموع بهتر و دوست داشتنی تر از اونچه در چین و روسیه هست، می دونم.
.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها